Over Ons

Welkom

Mijn naam is Yosef Safi Harb, oprichter LibaneesKoken.nl. In 2004 kwam ik vanuit Libanon naar Nederland om te gaan studeren aan de TU Delft. De overgang naar Nederland verliep goed, maar wél mistte ik het heerlijke Libanese eten dat mijn oma maakte.

Sinds ik in Nederland woon, is mijn liefde voor koken aangewakkerd. Het begon als hobby: koken voor huisgenoten en vrienden. In 2009 ontmoette ik kok Ernst Keuken, die mij inspireerde om mijn liefde voor Libanees koken met meer mensen te delen.

Sindsdien geef ik Libanese kookworkshops op maat. Ik heb workshops verzorgd voor kookliefhebbers, ingenieurs, vriendengroepen, bankiers, kunstenaars en studentenverenigingen. Ik vind het prachtig om een buffet met groepen samen te bereiden. Ook geniet ik ervan om tijdens het koken verhalen over Libanon te vertellen. Over de prachtige natuur, het eten, de cultuur en de mensen.

In 2012 ben ik afgestudeerd in Aerospace Engineering & Business. Naast het verzorgen van kookworkshops, heb ik Happitech opgericht een software bedrijf, dat zich richt op het ontwikkelen van biofeedback technologieen voor game en app developers.