Ernst keuken

“Yosef Safi Harb is van de 30 internationale koks met wie ik werk, misschien wel de beste culinaire entertainer. Ik weet hoe belangrijk charismatisch entertainment kan zijn, naast zijn passie voor – en productenkennis van zijn fenomenale Libanese keuken.”

Ernst Keuken - Eigenaar kookstudio Ernesto te Delft
Boris Veldhuizen van Zanten

Yosef heeft geweldig gekookt in ons huis voor een grote groep mensen. Het was echt heerlijk en ook heel leuk om alle verhalen te horen. Pure ingredienten, bijzondere smaken, kleine kunstwerkjes op tafel. Prachtig!!! Boris

Boris Veldhuijzen van Zanten - Serial EntrepreneurThe Next Web
Fokkema[1]

“De gerechten van Yosef zijn oog- en tongstrelend. De Libanese keuken in perfectie. Niet omdat je niets meer kunt toevoegen, maar omdat je niets meer kunt weglaten.”

Jacob Fokkema - voormalig Rector Magnificus TU Delft

“Yosef maakt van een workshop op locatie een culinaire belevenis. Zijn enthousiasme en passie voor samen genieten van lekker eten werken enorm aanstekelijk. Alles doet hij met zorg en aandacht: van het uitstallen van de ingrediënten tot het zorgvuldig opmaken van de heerlijkste Libanese gerechten. Tegelijkertijd is Yosef een uitstekende gastheer die het kookproces op een vriendelijke en relaxte manier begeleidt en veel waarde hecht aan persoonlijk contact. Sinds de workshop heb ik al verschillende gerechten van Yosef klaargemaakt. Met succes. En voortaan komt er bij mij geen “kale” hummus meer op tafel…

Eten verbindt en dat maak jij waar, Yosef. Dank dat je ons hebt laten kennismaken met de Libanese keuken en cultuur. Smaakt zeker naar meer!”

 

Marianne van Leest
Bart de Laat

In 2012 heb ik een kookworkshop van Yosef mogen ‘beleven’. Ik zeg bewust beleven, omdat Yosef er meer van maakt dn gewoon een avondje koken. Zijn werkwijze kenmerkt zich door heel veel enthousiasme. Ik ken niemand met zo’n grote passie voor koken in het algemeen en Libanees koken in het bijzonder. Een absolute aanrader voor groepen die op ontspannen en creatieve manier samen willen koken! En o ja, het eten was heerlijk!!

Bart de Laat - Coach & Trainerbartdelaat
Liesbeth

“Koken en het leren koken is duidelijk een passie van Yosef.  Door het samen boodschappen doen en koken heb ik de basis smaken leren kennen voordat we er een gerecht van hebben gemaakt. Hierdoor en door Yosefs enthousiasme ben ik extra gemotiveerd om thuis ook aan de slag te gaan met een aantal recepten. Niet moeilijk, maar wel heel lekker en gezond!”

Liesbeth van Haarlem - Manager People & Business Excellence Applications SKF BV
Arjanne van der Plas

“In goed gezelschap van mijn oud-studiegenoten mocht ik genieten van Yosefs kookkunsten. En terwijl het me bij menig diner is gebeurd dat ik door de geanimeerde gesprekken eigenlijk geen idee had wat ik nou precies aan het eten was, verleidden de heerlijke geuren van de zorgvuldig opgemaakte gerechten van Yosef me keer op keer om bewust van de maaltijd te genieten. De kleine hapjes die hij met twinkelende ogen serveert lenen zich om met tafelgenoten te delen, zodat de maaltijd als vanzelf bijdroeg aan de gezelligheid. Mijn notenallergie vormde geen enkel probleem voor Yosef – waar nodig zorgde hij voor een creatieve notenvrije variatie op zijn beproefde recepten.”

 

Arjanna van der PlasTNO

aafke

Yosef is sociale vent met verbijsterende kook skills. Het eten was gruwelijk lekker, soms wist je van gekkigheid niet wat je als eerste in je mond moest stoppen. De mezze zijn een aanrader!

Aafke Fraaije - Science & Communcation - TU DelftIntersection TU Delft

Kris Sloot

Kijk, het komt wel eens voor dat je iets zoekt om ‘te doen’ met een clubje vrienden, familie of collegae. In zo’n geval kan ik Yosef van harte aanbevelen. Als cateraar of als workshopdude. Want – en dat wist ik helemaal niet in mijn relatieve culinaire armoede – Libanees eten is erg lekker en fantastisch voedzaam. Bovendien vult Yosef de ruimte met een aangename vibe. Smakelijk alvast!

Kris Sloot - Sitemanager3FM
Teun van Staveren

Toen ik jaren geleden in Libanon werkte heb ik de ongekende rijkdom van de libanese keuken mogen ervaren. Het was dat ook een vorm van “thuiskomen” toen ik de kookworkshops van Yosef meemaakte in de winkel van Ernst Keuken, in Delft : één groot feest van urenlang verfijnde gerechten maken met z’n allen in een bizonder ontspannen en vrolijke atmosfeer, en dan tenslotte het haast nóg grotere feest van alles op te eten met elkaar.  Kan het leuker ?
De vrolijke , intense en zeer deskundige manier waarop Yosef dit doet is onbetaalbaar.

Teun van Staveren - KunstenaarTeunvanstaveren

Dolma’s, kibbeh, hummus, libanese muziek, gezelligheid! Een workshop Libanees koken is bij Yosef gaat niet alleen om het authentiek leren koken, maar ook om de gemeenschap; gezellig met zijn allen koken; wat maak jij? Oh dat ziet er lekker uit!! Maak je liever iets ingewikkelds of iets simpels? Yosef, doe ik het zo goed?
Na het koken word de tafel opgemaakt met alle gemaakte gerechten en eet smakelijk!!!
Je gaat na de workshop naar huis met mooie foto’s,een supergoeie herinnering, een buik vol lekker eten eneen receptenboekje. Aanrader!!

Miranda Tack - medewerker studentenzakenUnesco IHE

donderdag j.l. aan de Libanese kookworkshop mogen deelnemen. Een zeer gastvrije kok-begeleider en assistent!
Met passie voor zijn gerechten en interesse in zijn gasten. Het kwam allemaal zeer royaal over, de verse spullen en de manier van ontvangst en van begeleiden.
Complimenten!

Deelnemer Workshop